Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Άξια Κυπελλούχος η ΑΕΚ

Ονειρεμένη η χθεσινή βραδιά για τους φίλους της ΑΕΚ που πανηγύρισαν τίτλο ύστερα από 9 ολόκληρα χρόνια. Αν και η φετινή πορεία της Ένωσης στο πρωτάθλημα ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών, στο θεσμό του κυπέλλου κατάφερε να αποκλείσει δύσκολους αντιπάλους και να φτάσει μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Ατρόμητος στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων και το 0-3 είναι ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Ο "Λύμπε" πανηγύρισε την πρώτη του κούπα (τι ειρωνεία, όταν ο Σφακιανάκης έχει πανηγυρίσει 4 πρωταθλήματα) και ήταν εκείνος που συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση της νίκης, ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά στο 28' (από θέση οφσάιντ) ύστερα από σέντρα του Σκόκο.



Η ΑΕΚ δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και ευτύχησε να κάνει δύο τα τέρματα της στο 78' με κοντινό σουτ του Μπαχά. Είχε προηγηθεί, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, διπλή ανεπανάληπτη ευκαιρία του Δέλλα, όπου η μπάλα στην αρχή της φάσης προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Ιντάζ (ή επί τανζ-Σταύρος).



Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 85' ο Παντελής Καφές με εξαιρετικό πλασέ.





Λίγα λόγια για τα επεισόδια
Φυσικά καταδικάζουμε κι εμείς, ως aek247, τα χτεσινά θλιβερά επεισόδια. Επιτέλους, ας μπορέσουν οι αρμόδιοι να μαζέψουν και να αποκλείσουν από τα ελληνικά γήπεδα όλα αυτά τα ταραχοποιά στοιχεία, ανεξαρτήτως χρώματος και οπαδικών προτιμήσεων, που προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά -όχι μόνο στην ΑΕΚ- αλλά συνολικά στο άθλημα.

Μας στενοχωρεί αρκετά, όμως, που σύσσωμος ο αθλητικός και μη Τύπος επικεντρώνει την προσοχή του στα 100 (το πολύ) άτομα που παρακίνησαν τα έκτροπα, και που αδικεί με αυτόν το τρόπο την άψογη συμπεριφορά των υπόλοιπων 40.000 "υγιών" φιλάθλων του Δικεφάλου. Μετριάζουν έτσι την ανωτερότητα της ΑΕΚ στο χτεσινό παιχνίδι και δίνουν βήμα σε ανύπαρκτους και κομπλεξικούς (με την ΑΕΚ) ανθρώπους που δε χάνουν την ευκαιρία να βγάζουν χωλή για την ομάδα μας. Άραγε ο κ. Δώνης, ο οποίος διώχτηκε κακήν κακώς από την Ένωση ως αποτυχημένος, θα έλεγε τα ίδια χτες βράδυ αν κέρδιζε; Περί μπ... κλπ., δείχνοντας το επίπεδο του ανθρώπου που θέλει να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Απαιτούμε από όλους τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ, όπως πανηγύρισαν το 38ο του διορισμένου και κάνανε γαργάρα τα επεισόδια με τον ΠΑΟ, και όπως ξεχνάνε τις απίστευτα ντροπιαστικές σκηνές της Τούμπας (έγκαυμα ο Σάχα από καπνογόνο, εισβολή των οπαδών στο γήπεδο σε ημιτελικό πολύ πριν τελειώσει το ματς), να προβάλλουν την πανδίκαιη κατάκτηση του Κυπέλλου και τη πολύ καλή δουλειά των παικτών και του προπονητή της ΑΕΚ, και να μιλήσουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ μόνο για τα επεισόδια στα γήπεδα. Βαρεθήκαμε τα αντιαεκτζήδικα πρωτοσέλιδα, όπως αυτό του Φίλαθλου, που μια μέρα μετά τη δικαίωση της ΑΕΚ στο μπάσκετ, σχολίασε την απόφαση ως εξής: "Έριξαν τον Ηλυσιακό για να σωθεί η ΑΕΚ! Τόσα χρόνια γιατί κανείς δεν μιλούσε για τον Δελημπαλταδάκη;". Αυτά από τις δήθεν αντικειμενικές εφημερίδες, αλλά και από τα sites, όπως το contra, πάλι συμφερόντων Κουρή (Φίλαθλου), που έσπευσαν οι καταπληκτικοί αρθρογράφοι του αμέσως μετά τον τελικό να κάνουν ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τα επεισόδια.
Αυτά. Και του χρόνου με το κύπελλο στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: