Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Μαζί σου Γερμανέ(α) για μία ΑΕΚ νέα!



  Έφτασε λοιπόν η ώρα για το πρώτο παιχνίδι της Ένωσης υπό τις οδηγίες του νέου της τεχνικού. Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο ξεκίνημα για κάθε προπονητή ένα παιχνίδι στην Τούμπα, αλλά συνήθως στα πρώτα παιχνίδια προπονητών με τις νέες ομάδες τους ελλοχεύουν εκπλήξεις. Προσωπικά ο ένας (εκ των δύο συνολικά) λόγος που με κάνει να αισιοδοξώ είναι αυτός. Αν δε δείξουν οι παίκτες θέληση και πάθος από το πρώτο ματς υπό το βλέμμα του νέου τους προπονητή, πότε θα δείξουν;
  Ο έτερος λόγος αισιοδοξίας μου, έγκειται στον προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο Δώνης έχει δείξει ότι ορισμένες φορές κολλάει αρκετά σε ματς στα οποία θεωρητικά θα έπρεπε να έχει αυτός το πάνω χέρι. Κάποιες φορές δείχνει να μην αντέχει την πίεση των παιχνιδιών αυτών και ενώ κατά κοινή ομολογία όλη την εβδομάδα προετοιμάζει αρκετά καλά την ομάδα του στο τι θα αντιμετωπίσει, συνήθως την ώρα του αγώνα «βραχυκυκλώνει». Τώρα αν το συγκεκριμένο γεγονός, μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτή η συγκεκριμένη ΑΕΚ, είναι άλλο θέμα. Μια ΑΕΚ που δεν της φτάνουν όλα της τα προβλήματα, έχει να παρακολουθεί να κατηγορούνται και να «ξεφωνίζονται» πρώην παράγοντές της (Μαύρος,Νικολαΐδης) και νυν παίκτες της (οι μικροί του υπάρχοντος ρόστερ) από πρώην παίκτες (Τσάρτας,Μπορμπόκης) σε ρόλο κατίνας! Τι να σχολιάσει κανείς πάνω σε αυτό το γεγονός; Μα καλά, τώρα θεώρησαν όλοι οι παραπάνω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να εκτοξευθούν όλες αυτές οι κατηγορίες κατά πάντων; Και οι μεν να απαντούν στους δε! Αν είναι δυνατόν! Έτσι σκέφτεστε και πονάτε την ΑΕΚ στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της αγωνιστικά αλλά και διοικητικά, κύριε Τσάρτα, κύριε Μπορμπόκη και κύριε Μαύρε; Ντροπή σας!
  Δηλαδή επειδή ο Μπορμπόκης είπε ότι οι παίκτες της ΑΕΚ είναι συνυφασμένοι με την ήττα, αυτοί θα αρχίσουν αν αποδίδουν καλύτερα από το ματς της Τούμπας και έπειτα; Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να σκεφτεί κάποιος ότι όσο περισσότερη πίεση πέφτει πάνω σε μία άπειρη πλάτη νεαρού παίκτη, τόσο χειρότερα θα αποδώσει. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει το γεγονός αυτό και πόσες παγίδες κρύβει το να αρχίσει να κατηγορεί κάποιος εκ των έσω τις μεταγραφικές επιλογές ή το φτωχό ποιοτικά ρόστερ. Δηλαδή χρειάζεται η μηνιαία παρέμβαση του Βαζέχα ή του Δομάζου για να υπενθυμίζουν στους Παναθηναϊκούς ότι ο Τοτσέ, ο Πετρόπουλος και ο Φορναρόλι στην καλή τους χρονιά κάνουν όσα γκολ συνήθιζαν να κάνουν οι ίδιοι σε 10 ματς πρωταθλήματος; Μα αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στα χωράφια δίπλα από το προπονητικό της Παιανίας! Ή μήπως χρειάζεται να βγει ο Πάουλο Σόουζα και να σχολιάσει την ποδοσφαιρική αξία του Μαρίνου για να την εμπεδώσουν όλοι; Ούτως ή άλλως αυτά είναι γνωστά και τονίζοντάς τα συνεχώς, μόνο καλό δεν κάνεις στην ομάδα σου.
  Γυρίζοντας στο παιχνίδι της Τούμπας, δεν ξέρω τι σκέφτεται ο Λίνεν και προσανατολίζεται σε αυτό το 4-6-0 (βάσει των ρεπορτάζ πάντα)! Αυτό το σύστημα μπορεί να το παίξει μόνο η Μπάρτσα και η Εθνική Ισπανίας! Εκτός και αν στα Σπάτα προπονείται κρυφά η τετράδα Τσάβι,Ινιέστα,Μέσι και Φάμπρεγας και δεν το γνωρίζουμε! Με αυτό το σχήμα οποιοσδήποτε κληθεί να παίξει το ρόλο του ψευτοεννιαριού (ακούγεται ο Φούντας) δε θα ακουμπήσει τη μπάλα. Μακάρι εν τέλει να διαψευστώ.
  Στοιχηματικά τώρα, πάμε να πούμε δύο κουβέντες για την αγωνιστική.
  Στο Καραϊσκάκη βλέπω τον Ολυμπιακό οριακό νικητή απέναντι στην Ξάνθη που παραδοσιακά τον δυσκολεύει αλλά στο τέλος ηττάται. Δεν ξέρω αν αξίζει το άσσο από ημίχρονο ή η νίκη με παραπάνω του ενός τέρματα. Ο Ολυμπιακός άλλωστε δε δείχνει σε τόσο καλή κατάσταση που να δικαιολογήσει τέτοιο ποντάρισμα. Νίκη οριακά λοιπόν, σκορ ίσως 2-1. Στη Νέα Σμύρνη βλέπω νίκη του Πανιωνίου. Στην Τούμπα στοιχηματικά το ματς είναι άσσος. Την Κυριακή στην Τρίπολη βλέπω νίκη των γηπεδούχων με σκορ 1-0. Στο Περιστέρι βλέπω σπάσιμο του φαβορί, πάω με το διπλό των Βοιωτών. Έχω την εντύπωση ότι έφτασε η ώρα να φύγει κακήν κακώς ο Σερβοέλληνας και από τα δυτικά προάστια. Το μόνο που θα απομένει είναι να περιμένουμε τις επόμενες γκέλες του Φερέϊρα για να γίνει επιτέλους η πολυαναμενόμενη εδώ και χρόνια παντρειά με τους πράσινους. 2πλό λοιπόν σε απόδοση 5.55 ! Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα δε βλέπω κάτι άλλο πέραν του 0-1 γκολ. Στο ΟΑΚΑ βλέπω άνετη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον τραγικό Άρη. 3-0 βλέπω εκτός και αν ο Αγκάνθο βάλει μετά το 85’ το γκολ της τιμής. Τέλος τη Δευτέρα στο κρητικό ντέρμπι δε βλέπω με τίποτα νίκη του ΟΦΗ. Βλέπω πολύ τον άσσο του Πλατανιά αλλά επειδή είναι τοπικό ντέρμπι δεν πρέπει να αποκλείσουμε το Χ. Αν έπρεπε πάντως να δώσω ένα σημείο, θα διάλεγα τον άσσο στο 2.42.
Καλά κέρδη σε όσους ακολουθήσουν το δρόμο προς το ταμείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: