Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΡΟΔΙ;


  Όλος ο ενωσίτικος κόσμος κατανοεί ότι η ομάδα βρίσκεται στην πιο δύσκολη χρονιά της ιστορίας της. Σαφώς και υπάρχει η απαιτούμενη υπομονή, άλλωστε οι ΑΕΚτζήδες τα τελευταία χρόνια είμαστε πρωταθλητές στον τομέα αυτόν, έτη φωτός από το δεύτερο. Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να τα βάψω εύκολα μαύρα, ούτε και να σταματήσω να υποστηρίζω την αγαπημένη μου ομάδα.
  Άλλο όμως να έχουμε υπομονή με τους άπειρους -ως επί το πλείστον- παίκτες μας και άλλο να είμαστε 4 αγωνιστικές δίχως να γευτούμε τη χαρά της νίκης, όντας μάλιστα σε κάθε ματς στο ίδιο έργο θεατές. Το ένα από το άλλο απέχει πολύ. Ποιό είναι αυτό το έργο;
  Μια ΑΕΚ η οποία δείχνει σε όλα της σχεδόν τα παιχνίδια, ζωηρή διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Ανεβάζει αρκετά ψηλά ο κ. Βλάχος την αμυντική του γραμμή και ζητά από το κέντρο της ομάδας να επιβάλλει το παιχνίδι του. Ωραία μέχρι εδώ. «Επιθετική φιλοσοφία που ταιριάζει στην ιστορία και την κουλτούρα της ΑΕΚ», λέει ο προπονητής και μερικοί δημοσιογραφίσκοι προκειμένου να υπεραμυνθούν των επιλογών του κόουτς. Συγχωρέστε με αλλά εγώ το χαρακτηρίζω τουλάχιστον ερασιτεχνική προσέγγιση του αγώνα.
  Διότι δε γίνεται κ. Βλάχο να είσαι πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, προπονητής επί μια 15ετία και να κατεβάζεις τη χειρότερη ΑΕΚ (βάσει ρόστερ) της ιστορίας να κάνει άμυνα στη σέντρα λες και έχει στόπερ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Παπασταθόπουλο! Το Γιάγκο έχεις, ο οποίος είναι πλέον βέβαιο ότι ήρθε για να μας αποδείξει ότι υπάρχει και πιο αργός παίκτης από το Δέλλα! Επίσης, μαζί με τον αργό Γιάγκο έχεις τον Κουτρουμπή ο οποίος είναι και ο ίδιος βαρύ κορμί. Εκτός από αυτούς τους δύο, έχεις και τον Κορδέρο, o οποίος μπορεί να ξέρει τη θέση αλλά δεν είναι δα και ο Καρεμπέ ώστε να μπορέσει να κάνει τα οριζόντια σπριντ που απαιτούνται για να παίξει κόφτης σε σχήμα που ανεβάζει ψηλά την άμυνά του. Μαζί του, παίζει ένας ακόμη σχετικά αργός παίκτης, ο Ρίκκα, ο οποίος έχει κάποια καλά στοιχεία μόνο όσον αφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Και αφήνεις αυτούς τους δύο παίκτες εκτεθειμένους στα παραπάνω χαφ που πάντοτε έχει πλέον ο αντίπαλος (ένεκα του 4-5-1 που παίζουν οι περισσότεροι προπονητές). Βάζεις 3 επιθετικογενείς παίκτες μπροστά στους 2 κόφτες σου και πίσω από τον επιθετικό, με σκοπό να μικρύνεις τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών αλλά πετυχαίνεις το εντελώς αντίθετο σε κάθε ματς. Οι παίκτες αυτοί και μοιάζουν ξεκομμένοι από τους υπόλοιπους και δεν καταφέρνουν να ασκήσουν την πίεση που χρειάζεται στον αντίπαλο. Το πρόβλημα είναι κ. Βλάχο ότι (και με βάση τις τελευταίες δηλώσεις σου) φαίνεσαι αδιόρθωτος. Δεν χάλασε και ο κόσμος αν με το ρόστερ που έχεις (και έχεις υποτιμήσει και εσύ πολλάκις με τα  λόγια σου-άλλο έγκλημα και αυτό!), παίξεις λιγάκι πιο αμυντικά και δεν πας να πνίξεις τον αντίπαλο. Κανείς δε θα σε παρεξηγήσει αν «κλέψεις» με την έξυπνη τακτική σου και κανά ποντάκι από τους αντιπάλους σου. Αν είναι δυνατόν αν δε μπορείς να κλέψεις πόντο από το φετινό ΟΦΗ! Αν είναι δυνατόν, αν δε μπορείς να δώσεις οδηγίες στους άπειρους παίκτες σου να παίξουν λίγο με το χρονόμετρο και να πάρουν τους 3 πόντους με το φετινό Άρη! Έναν περαστικό να πάρεις έξω από τα Σπάτα ένα πρωί, θα είναι σίγουρα εις θέση να κάνει τα παραπάνω απλά πράγματα.
  Εγώ από τη μεριά μου, αν ήμουν στη θέση σου, από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, θα έκανα μια νέα αρχή βάζοντας σύστημα 5-3-2 ή στην καλύτερη περίπτωση 4-3-3 με τρία αμυντικά χαφ. Δε με απασχολεί να βάλω 10άρι στο σύστημά μου, άλλωστε στη φάση που βρισκόμαστε και με το ρόστερ που έχουμε, είναι δύσκολο να εκμεταλλευτούμε έναν τέτοιο παίκτη.
  Σε σχήμα 5-3-2 οι πιθανότεροι έντεκα, σύμφωνα με τα τελευταία νέα του ιατρικού τιμ θα ήταν οι παρακάτω: Τέρμα ο Κωνσταντόπουλος, δεξί μπακ ο Αρκούδας (ελλείψει Βλάχου), αριστερό μπακ ο Κοντοές και στους 2 κεντρικούς αμυντικούς θα έμπαιναν οι Κουτρουμπής, Μπουγαΐδης με λίμπερο το Γιάγκο. Είναι η μοναδική θέση που δύναται να προσφέρει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Είναι μεν αργός αλλά έχει δείξει ότι διαθέτει αρκετά καλή αντίληψη της φάσης αν δεν πιέζεται σε λίγα μέτρα από αντίπαλο επιθετικό. Θα του δώσεις μερικά μέτρα βάθος και θα είναι άρχοντας, μην τον εκθέσεις άλλο βάζοντάς τον να κάνει άμυνα στη σέντρα σε ευθεία. Ήμαρτον!
  Στο κέντρο θα έμπαιναν οι Κορδέρο σε ρόλο κόφτη, και οι Λαγός-Ρίκκα σε θέσεις εσωτερικών χαφ αριστερά και δεξιά του Ισπανού. Μπροστά θα ξεκινούσα με δύο επιθετικούς, πιθανότατα τους Παυλή και Φουρτάδο. Ο Πορτογάλος επιθετικός θα ανοίγει χώρους για τον πιο κινητικό Παυλή. Δώσε χώρο στον Πανιώνιο και άστον να κάνει αυτός παιχνίδι. Αν φύγει κανά δυο φορές στην πλάτη της άμυνας ο βραχύσωμος Έλληνας επιθετικός και ταρακουνηθούν οι Νεοσμυρνιώτες, να δω αν θα καταφέρουν να πιέσουν την ΑΕΚ ψηλά μετά.  Έτσι κρατάς την αντίπαλη ομάδα στα καρέ της κ. Βλάχο και φοβισμένη. Αφού τους παίκτες για να πιέσεις ψηλά τον αντίπαλο,δεν τους έχεις. Τα παραπάνω όμως δε γίνεται να μπουν από μόνα τους στο κεφάλι του κάθε ποδοσφαιριστή που θα απαρτίσει την 11άδα. Αντίθετα πρέπει να τα διδάξει ο προπονητής στην τακτική και να έχει κάνει και σχετικές αναφορές προς τους παίκτες. Και αν νομίζουν κάποιοι ότι το σύστημα αυτό είναι αμυντικογενές και δεν αρμόζει στην ιστορία του Δικεφάλου και και και, θα τους πω ότι εμένα την Κυριακή μου κάνει και ο πόντος. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τη φετινή ΑΕΚ που σε 2 παιχνίδια εκτός έδρας μετράει ισάριθμες ήττες.
  Αύριο λοιπόν που είναι καθαρά ημέρα τακτικής κ. Βλάχο έχεις όλο το χρόνο να δράσεις. Δε θέλει και πολλές πολλές αναλύσεις αυτός ο Πανιώνιος. Είναι ομάδα που προσπαθεί να παίξει από το πλάι και με κάτω τη μπάλα αλλά επειδή φοράει κυανέρυθρα δε σημαίνει ότι έχει Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα. Μην τρελαθούμε κιόλας! Δούλεψε τα στημένα σου και την τακτική σου και είσαι έτοιμος! Όλη τη βδομάδα άλλωστε διαβάζουμε από τις προσκείμενες στην ομάδα εφημερίδες ότι τους βγάζεις το λάδι και τρέχουν μαραθώνιους και άλλα τέτοια όμορφα! Παρασκευή είναι αύριο, παραμονή αγώνα οπότε δε χρειάζεται να φορτσάρουν και πολύ τα παιδιά στην προπόνηση.
 Και μην ξεχνάς! Εφόσον είσαι ΑΕΚ, μαζί σου είμαστε και εμείς! Αλλά κάνε την αρχή επιτέλους!
  Πάμε να πούμε και δύο λόγια για τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής.
Στο Κέρκυρα – ΟΦΗ βλέπω κλειστό παιχνίδι. Χ και under. Στη Νέα Σμύρνη βάσει φόρμας και βάσει όσων έχουν δείξει οι 2 ομάδες μέχρι στιγμής στοιχηματικά το παιχνίδι γέρνει προς τον άσσο (με ελπίδα διάψευσης πάντα). Στο Περιστέρι, στο ματς της αγωνιστικής βλέπω καθαρό 1Χ. Δε βλέπω ικανό τον Ολυμπιακό να φεύγει με 2πλό, αν άλλωστε του στραβώσει και το παιχνίδι δεν ξέρω κατά πόσο θα θελήσουν να σκιστούν οι παίκτες του έχοντας μπροστά τους το ματς με την Άρσεναλ. Στον Ατρόμητο αντίθετα ζουν για αυτό το ματς.
Στο Πανθρακικός-Βέροια δε μου προκύπτει τίποτα, άρα θα δώσω Χ. Στα Περιβόλια, βλέπω σκορ 1-1 στην ενδιαφέρουσα μονομαχία μεταξύ Πλατανιά και Ξάνθης. Στο ΟΑΚΑ τώρα, βλέπω πολύ Χ ανάμεσα σε ΠΑΟ και Τρίπολη. Θα έδινα με πλήρη σιγουριά το Χ2 (το οποίο αγγίζει το 2 σε απόδοση), βάσει εικόνας των δύο ομάδων αλλά επειδή ο Αλαφούζος συναγωνίζεται πλέον σε γραφικότητα τα σοκάκια της Μυκόνου και επειδή ο Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ, μπορεί να γίνει κάποιο φαλτσοσφύριγμα και να έρθει ο άσσος ώστε να περάσουν πέντε ρημάδες μέρες χωρίς να βγει κάποια ανακοίνωση από το πράσινο στρατόπεδο.
Στην Τούμπα βλέπω καθαρή νίκη 2-0 του ΠΑΟΚ, δεν πιστεύω πως ο ΑΡΗΣ που είδα στο ΟΑΚΑ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από έναν ΠΑΟΚ που έρχεται με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη στα Πηγάδια όπου τελικά έπνιξε ο ίδιος την Ξάνθη! Τέλος τη Δευτέρα στα Γιάννενα, βλέπω πολύ το goal/goal ανάμεσα στην τοπική ομάδα και στο Λεβαδειακό.
Καλά κέρδη σε όλους τους παίκτες! Ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα από το ισχνό 4/11 της προηγούμενης αγωνιστικής.
ΥΓ. Εμπρός ΑΕΤΕ προς την πρώτη νίκη!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν εχει quizz???

porsche 9-11 είπε...

Υπάρχουν αρκετά ακόμη, είπαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα αλλά δε μας αφήνετε! Μείνετε συντονισμένοι!