Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΙΤΩΣΕ…



  Και εκεί που νομίζεις πως έφτασε επιτέλους η στιγμή ώστε τα πιτσιρίκια (μαζί με τους συγκλονιστικούς οπαδούς…) να πανηγυρίσουν τους παρθενικούς τους πόντους στο φετινό πρωτάθλημα, έρχεται από το πουθενά ένα (πολύ ωραίο ομολογουμένως σε δημιουργία και εκτέλεση) γκολ από τον σέντερ φορ Αγκάνθο, για να διαλύσει τα πάντα και να γκρεμίσει με το έτσι θέλω κάθε ίχνος ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.
  Ένα ΟΑΚΑ που μέχρι να έρθει το γκολ από τον… Άρη, φορούσε τα καλά του σπρώχνοντας τους φανερά τρακαρισμένους παίκτες με τις κιτρινόμαυρες φανέλες προς τη νίκη! Τελικά κάτι τέτοιο δε φάνηκε αρκετό και για ακόμη μια αγωνιστική, η ΑΕΚ πήρε σαν αποτέλεσμα λιγότερα από όσα δικαιούτο βάσει της εμφάνισής της στο γήπεδο. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο (αχ αυτή η απειρία…) και πάντα υπάρχει ένα ΑΥΡΙΟ το οποίο οφείλεις να κοιτάς με αισιοδοξία, το τεχνικό επιτελείο προσπαθεί να βγάλει από το μυαλό των παικτών την ανεπιτυχή (βάσει αποτελέσματος) προσπάθειά τους στον προηγούμενο αγώνα και να τους στρέψει την προσοχή στον ερχόμενο εναντίον του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
  Από κάθε παιχνίδι μπορείς να βρεις θετικά και ακόμη περισσότερο από αυτά στα οποία χάνεις βαθμούς, όπως το προηγούμενο. Ένα στοιχείο που μας άρεσε ήταν ότι οι παίκτες της ΑΕΚ ενώ είχαν πολύ ισχυρή θέληση και κίνητρο για τη νίκη, σε καμία στιγμή μετά το 1-0 δε φοβήθηκαν έτσι ώστε να κλειστούν, κάτι το οποίο στη συνέχεια πλήρωσαν αλλά σε αυτά τα θέματα κάποιες φορές υπάρχει πάντα απλή η εξήγηση. Αν κλεινόταν η ομάδα, θα έβγαιναν οι γνωστοί άγνωστοι δημοσιογράφοι του playstation (…διότι μπάλα έχουν παίξει μόνο εκεί) και θα ρωτούσαν τον Βλάχο για ποιο λόγο οπισθοχώρησε η ομάδα. Τώρα απορούν για ποιο λόγο έπαιξε τόσο ανοιχτά και χωρίς ίχνος πονηριάς ενώ είχε το παιχνίδι στα μέτρα του. Δεν τους πιάνεις πουθενά! Πάμε όμως πίσω στα δικά μας. Μας άρεσε επίσης πολύ ο rookie Βαλεντίνος Βλάχος, ο οποίος πέρα από το καθιερωμένο ποδοσφαιρικό θράσος, έδειξε και πολύ καλά στοιχεία για τη δύσκολη και σύνθετη θέση του δεξιού μπακ. Είχε πολλά τρεξίματα, ταχύτητα, καλά τελειώματα με σέντρες αλλά κυρίως έδειξε ότι ξέρει και αρκετή μπάλα ώστε να υποστηρίζει τα ανεβάσματά του, όποτε τα επιχειρεί. Πολύ καλή εντύπωση μας έκανε και ο επίσης πρωτοεμφανιζόμενος Κορδέρο, ο οποίος έδειξε πως είναι παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά τη θέση του αμυντικού χαφ και ειδικά για πρώτο παιχνίδι, πήρε αρκετά υψηλό βαθμό. Επίσης από τον άξονα, αυτός που μας άρεσε ήταν ο Ρίκκα. Στεγνός, ελαφρύς και με ωραία χτυπήματα στα στημένα, φαίνεται γίνεται δουλειά στα Σπάτα στον τομέα αυτόν.
Δύο πράγματα ήταν αυτά που δε μας άρεσαν καθόλου. Πρώτο και κύριο, η ερασιτεχνική αντίδραση του άξονα στο γκολ του Άρη. Δεν ήταν σωστές οι τοποθετήσεις των Κορδέρο, Γιάγκο και Κουτρουμπή στη φάση αυτή. Φάσεις σαν και αυτή θα συναντήσει αρκετές η ΑΕΚ (και) φέτος, για τον πολύ απλό λόγο ότι οι περισσότερες ομάδες θα κλείνονται όταν την αντιμετωπίζουν για να βρουν ελεύθερους χώρους στην κόντρα (και ο ΟΦΗ του Αναστό είναι ένα τέτοιο παράδειγμα).
Το δεύτερο περιστατικό που δε μας άρεσε δεν το είδαμε μόνο από έναν παίκτη αλλά από παραπάνω (Κατίδης και Φούντας κυρίως). Είναι ο αυθορμητισμός και ο άκρατος ενθουσιασμός που χαρακτηρίζει την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Το ποδόσφαιρο σε κάποιες του στιγμές θέλει ψυχράδα και πονηριά ώστε να μη συνεπαίρνεται ο παίκτης από το συναίσθημα της στιγμής με αποτέλεσμα να μην έχει καθαρό μυαλό. Δυστυχώς όμως αυτό το «κουσούρι» δε διορθώνεται με τα λόγια, πρέπει να τριφτεί ο εκάστοτε παίκτης σε καταστάσεις όπως η κυριακάτικη ώστε να αποκομίσει τις απαιτούμενες εμπειρίες και να ξεπερνά μόνος του τέτοιους σκοπέλους.
Δουλειά λοιπόν και υπομονή ώστε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα αρχής γενομένης από το Γεντί Κουλέ την Κυριακή!
ΥΓ. Πολύ εύκολο το κουίζ της προηγούμενης εβδομάδας. Η απάντηση είναι… ο Ροναλτίνιο!
ΥΓ1. Νέο κουίζ, καλύτερο όλων των προηγουμένων αυτή τη φορά και αρκετά δύσκολο! Με ποιον πασίγνωστο ήρωα παιδικών κινουμένων σχεδίων μοιάζει να είναι δίδυμος αδερφός ο συμπαθέστατος αθλητικογράφος Κωστής Ραπτόπουλος;

ΥΓ2. Ξανά μαζί το Σάββατο για την ανάλυση της αγωνιστικής.
ΥΓ3. VAMOS ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: